Presse-omtale

Faaborg Midtfyns Bibliotekets Dyrskue får besøg af Trine Dyrepasser og Ponyerne

Trine Hansen som er kendt som Trine Dyrepasser, indehaver af firmaet Trine Dyrepasser.dk, www.trinedyrepasser.dk, som for 6 år siden startede sit lille iværksætterfirma op, var drømmen at skabe bedre livskvalitet for kæledyr og deres ejere, ved at Trine Dyrepasser kommer og passer både kæledyret og hjemmet, mens ejerne er bortrejst.

I mødet med Lise-Lotte Olesen i 2015 blev formidlingsaktiviteten udviklet med Besøgsponyer og Besøgdyr. www.besøgsponyer.dk De første par år tog vi rundt på plejehjembesøg og spredte livsglæde blandt beboere, de pårørende og personalerne.

Det kan ikke beskrives med ord, hvordan det føles, når et menneske med Demens pludselig får livsgnist i øjnene, som bare stråler af glæde over at være i tæt kontakt med vores besøgspony. ”Det er utroligt rørende og dejligt at lære det menneske at kende bagved demenssygdommen. Mange af de ældre får også gang i deres bentøj, da de får et formål med at gå tur med vores ponyer rundt på gangene, da de er vant til det fra deres ungdom og barndom. Med de erfaringer, har vi udviklet nogle øvelser som mange af de ældre kan lave med ponyerne og deres rollatorer” fortæller Trine Dyrepasser.

Lise-Lotte og Trine tænkte over, at hvis de ældre er i stand til at kunne løse opgaverne, så må alle andre mennesker også kunne det. Vi fik udviklet nogle flere opgaver, så de passer til både almindelige børn og voksne, men også til mennesker med et handicap.

Det handler om ”teambuilding og personlig udvikling”. Det gøres på en sjov måde med at bruge hinanden i gruppen og at dyrene bliver ”redskaber” til at løse opgaverne sammen. Vi oplever, at der sker en styrkelse i sammenholdet og deltagerne får noget at tale med hinanden om. Uanset om det er familiemedlemmer, kollegaer eller klassekammerater. Det hele handler om at få livsglæde og nærvær ind i hvert menneskes Liv i dyrenes selskab.

Vi gentager succesen fra sidste år, igen i år kan I komme og få en smagsprøve på ”Teambuilding med Besøgsponyerne Tulle på 80 cm og Jessie på 68 cm høje” Samt et oplæg om kæledyret Marsvinet, hvor du kan møde ”Besøgs-marsvinet Stjerne”.

Arrangøren: Faaborg Midtfyns Biblioteket,

Att: Tina Rasmussen

Lørdag den 1. September 2018

”Bibliotekets-dyrskue” kl. 10:00-12.30

Polymeren, Stationsvej 69, Årslev

www.fmbib.dk/arrangementer/bibliotekets-dyrskue

De bedste Dyre-hilsener fra Trine Hansen alias Trine Dyrepasser

Mail: trinedyrepasser@gmail.com

Mobil: 61 30 47 12.

Se mere her 

 

Trine Dyrepasser kommer til Bloms i Skanderborg den 16. og 17. februar 2018

I vinterferien i uge 7 har du og familien mulighed for at at komme til og hilse på Slangen Frække Frida og verdens smukkeste kat Vixen, så glæder vi os til at møde jer i Bloms. Frida er af racen Sinaloea Kongesnog og er en ganske ufarlig og håndtam kæledyr som er vant til at blive holdt og rørt ved af børn og voksne.

Har du spørgsmål om dyr og dyrs adfærd, vil hun svare så vidt muligt på det! Trine Dyrepasser viser sin egen kæle-snog Frida frem og som gæst har hun inviteret Vixen.

Du kan møde dem alle i Bloms butikker i Skanderborg, fredag den 16. februar kl. 14.00- 16.00 og lørdag den 17. februar kl. 11.00 – 13.00.

Kom og se og hør mere om disse 2 forskellige slags kæledyr. Der er mulighed for at komme helt tæt på og røre ved en Kongesnog af samtidige få viden om kongesnogen som kæledyr. Det er et godt eksempel på et allergi-venligt dyr for pels allergier.

Der vil også være mulighed for at hilse på ”Vixen” som er kåret til verdens smukkeste kat, som bor i Skanderborg hos sin opdrætter Wimmerhale ved Margit Thomsen.

 

Vixen er en blå abyssinier kat og blev verdensvinder i efteråret 2017 i Holland. Hun dystede blandt 1700 katte om at blive de smukkeste i verden. I alt 26 verdensvindere skulle kåres i forskellige klasser blandt kattene, som kom fra Europa men også fra fjerne steder som Kina, Malaysia og Kina.

Der vil være en konkurrence og fine præmier til 3 vindere.

De bedste hilsener fra Trine Dyrepasser 

Nisseponyer på Nissesjov på Sølund

Du kan læse om vores Nisseponyer på julesjov på Sølund ved Skanderborg ved at klikke på dette link her.  

Det var en sjov og fantastisk dag og 1000 Tak til alle i de 2 huse nr. 13 og 39, som vi besøgte samt til journalisten Claus Sonne som har taget nogle gode billeder og fint indslag i Skanderborg Ugeblad. Det var en meget dejlig dag.

Kærlig Hilsen fra Nisseteamet Trine Dyrepasser, Lise-Lotte samt ponyerne Thilde, Tulle og Boz.  

Trine Dyrepasser kommer til Børne Dyrskue på Polymeren i Årslev lørdag den 23/ 9 /17.

Trine Hansen også kaldt Trine Dyrepasser fra Trine Dyrepasser.dk og hendes faste makker Lise-Lotte Olesen er blevet inviteret til at komme og vise deres Kendte Besøgsponyer Thilde og Boz frem til Børnedyreskuet på Polymeren i Årslev.

Her fortæller de om hvorfor de tager disse Ponyer rundt indendørs på besøg på plejehjem og andre institutioner og spreder Livsglæde og dermed Livskvalitet for sårbare grupper af mennesker uanset alder. Det vandt de årets Handicap Pris i Århus kommune 2016 for.

Siden har Trine og Lise-Lotte videre udviklet af deres mange erfaringer en workshop, hvor alle deres besøgsdyr, (ponyerne, Kongesnogen Frida samt kaninerne og marsvinet) indgår i øvelser til at forbedre samarbejde og kommunikation mellem mennesker. Det er ny form for workshop, hvor alle både voksne og børn får øvet sig i at forbedre samarbejdet med hinanden og lytte til hinanden. Accepterer at vi ikke er ens både af udseende og holdninger til verden, uden at det behøver at være forkert.

Lørdag den 23/ 9 på Polymeren vil vi Trine Dyrepasser og Lise-Lotte lave en lille demonstrations øvelse med ponyerne og senere vil Trine Dyrepasser holde et lille oplæg omkring ”Alternative kæledyr” hvor Kongesnogen Frida vil blive fremvist som et godt eksempel på det. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål til Trine Dyrepasser, hvad enten det er om besøgsdyrene eller til kæledyrene.

 

 

 

 

 

 

Du kan læse mere her

Her er oplægget fra Faaborg og Midtfyn bibliotekerne.

”Tag dit kæledyr eller tøjdyr under armen og deltag i dyrskuet på Polymeren. Du kan møde Trine Dyrepasser og hendes besøgsponyer Thilde og Boz, kongesnogen Frida og læsehunden Gigo.”

Så kom og få en sjov og lærerig dag i dyrenes tegn samt møde dyr i andre omgivelse!

Lørdag d. 23. september kl. 10-12.30

Fri entré, men husk billet!

Adressen:

Polymeren,

Stationsvej 69,

5792 Årslev

De bedste dyre-hilsener fra

PR Kontakt for Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne:

Ester Kyed L. Bjærge

Mobil: 61 67 13 60 / 72 53 81 76

www.fmbib.dk

Mail: eklbj@fmk.dk 

og

PR. kontakt:

Trine Dyrepasser

Mobil: 61 30 47 12

www.trinedyrepasser.dk

Mail: trinedyrepasser@gmail.com

 

Hobbyudstilling for katte Hittekat.dk

Afholder for 3. år i træk hobbyudstilling for katte og deres ejere i Galten lørdag 27. maj 2017.

Årets tema er ”Tag ansvar for din kat”

Dette emne vil bl.a. blive behandlet i to foredrag v. Trine Hansen indehaver af Trine-Dyrepasser.dk Få en snak med Trine Dyrepasser om, hvordan en katteejer kan tage ansvar for sin kat, så den får de bedste betingelser for et godt katteliv.

– og ved dyrlægernes stand (Dyreklinikkerne i Galten og Ry) kan der fås svar på spørgsmål om kattes sundhed.

Udstillerne viser med stolthed deres smukke katte frem og er klar til at svare på spørgsmål om livet som katteopdrætter – der vil blandt de udstillede katte også være tidligere herreløse katte.

Derforuden vil der være præsentation af forskellige katteracer v. formand for JYRAK, Susanne Wehnert.

Andre indslag vil være tombola, stande m. salg af kattesenge og kattelegetøj – og konkurrencer for både voksne og børn.

Formålet med udstillingen er at samle penge ind til Hittekats arbejde med at hjælpe nødstedte katte til et nyt hjem. Hittekat.dk er en privat dyreværnsforening for katte, grundlagt af Brita Rodam i år 2000.

Fakta:

Tid: Lørdag 27. maj 2017, kl. 10-17 Sted Torvet 12 i Galten

Entré: Voksne kr. 20 – børn ifølge med voksne gratis

Børn under 10 år kun ifølge med voksne

Kontaktinfo

Hittekat.dk v/ Brita Rodam, mobil 2066 0119 mail: brita@kamikaze-coon.dk og www.hittekat.dk

Trine-Dyrepasser.dk v/ Trine Hansen, mobil 6130 4712,

Mail: trinedyrepasser@gmail.com 

 

Vi Glæder os til at se jer,                                                

High-Five pote fra Brita Rodam og Trine Dyrepasser

 

Trine Dyrepasser med De berømte Besøgsdyr til Sølund festivalens Støtte-arrangement.

Zjoos skobutikken og Trine Dyrepasser har indgået et samarbejde til Sølund festivalen støttearrangement ” Livsglad Lørdag” i Skanderborg lørdag den 29. april 2017 fra kl. 10.00 til 15.00. Se videoklippet her

Her vil folk møde vinderen af Århus Handicap Pris 2016 Besøgsponyen ”Frække” Tulle som er blevet til en Cowboy hest og Kongesnogen ”Frække” Frida samt de 2 cowgirls Lise-Lotte Olesen og Trine Hansen. Her kan småfolkene mellem 20-25 kg få en tur på cowboyhesten Tulle rundt på Adelgade samt ind i Zjoos skobutikken, og muligheden for at holde Frida, hvis de har mod til det.

Der vil også være 2 unge som er udviklings hæmmede hos Zjoos, som deler balloner ud til børnene, for at skabe opmærksomhed på mangfoldighed og livsglæden ved Sølund festivalen. Dyrene vil være at møde mellem kl. 11.00 til 14.00.

Zjoos og Trine Dyrepasser støtter op omkring dette arrangement, da det er en af Trine Dyrepassers store kundegrupper, når vi tager ud til virksomheder og institutioner for at skabe Livsglæde blandt virksomheder og de sårbare grupper i Danmark.

Sølund festivalen er jo et fantastisk bevis på hvad musikken og festen gør ved mennesker på tværs af køn og handicaps.

PS. I tilfælde af dårligere vejr bliver Kongesnogen Frida erstattet med Besøgsponyen Mille.

Vi glæder os til at møde jer til dette arrangement

De Glade hilsener fra

Betina Laursen

Indehaver af Zjoos skobutik Skanderborg

Adelgade 76,

8660 Skanderborg

Telefon: 62264170

PR. Ansvarlige

Trine Hansen Indehaver af Trine Dyrepasser.dk

Mail: trinedyrepasser@gmail.com

www.trinedyrepasser.dk

Mobil: 61 30 47 12

 

Mød faraoernes kat på JYRAKs Katte udstilling i Hørning den 14. og 15. januar 2017. 

SUA special klubben for Abyssinier og Somali www.sua.dk/ og www.facebook.com/groups/1446042589030231/?ref=bookmarks vil vise deres katte frem i deres stand, når JYRAK Jydsk Racekatteklub www.jyrak.dk afholder udstilling i Hørning.

Du vil kunne se racerne Abyssinier og somali i forskellige farver: Vildt farvet, Sorrell (Rød) og Blå. De nyeste DNA studier af katte-mumierne fra Bubastis i Nil- Deltaet i Egypten viser, at abyssiniernes DNA er det, der er tættest på mumie-kattene sammen med tigerens.

I standen vil Trine Dyrepasser, også kendt fra Besøgs ponyerne som netop har modtaget Årets Handicap Pris 2016 i Århus Kommune, kunne fortælle om betydningen af ”Relationen mellem Dyr og Mennesker”, samt andre gode råd i at have et kæledyr.

I standen vil du møde opdrættere som har arbejdet med disse racer, abyssinier og somali, høre deres historier og røre ved dem og opleve deres naturlige charme og adfærd.Du kan selvfølgelig få svar på alle dine spørgsmål om at have katte samt andre gode husråd om kæledyr.

Vi kan også tilbyde at komme i studiet hos jer med disse meget smukke og charmende katte, da de i deres naturlig adfærd er meget nysgerrig. Det oplevede vi da vi den 18. Juni 2016 var i DR P-4 Fyn radio studie i anledningen af Felis Danicas jubilæum udstilling i Middelfart.

Hvis I vil opleve disse katte på slap linje og samtidige få en masse historie og viden om dem, så kontakt os endelig. Hør radio indslaget her

Vi glæder os til at høre fra dig / Jer.

Med venlig hilsen fra                       

PR. Kontakten:Formanden for SUA:

Anne Løhr Schambye

Mobil: 41315000

Mail:loehr.anne2@gmail.com

og

Trine Hansen

Indehaver af Trine Dyrepasser.dk

Mobil: 61 30 47 12

Mail: trinedyrepasser@gmail.com

www.trinedyrepasser.dk

 

Stort Tillykke til Besøgsponyerne,som vandt Årets Handicapris 2016!

Vi er så Stolte af at vores Besøgsponyer og Lise-Lotte vandt Årets Handicap Pris i Århus kommune. Handicapprisen uddeles i anledning af FN’s internationale Handicapdag.

Det var Anette Poulsen, Formand for Aarhus Kommunes Handicapråd som overrakte Prisen. Se mere fra dagen på TV2 Østjylland her

Besøgsdyrene er nomineret til Årets Handicap Pris 2016

Viby J den 29. Nov. 2016

Årets Handicap Pris i Århus kommune bliver uddelt den 5. december 2016. Handicapprisen uddeles i anledning af FN’s internationale handicapdag. Anette Poulsen, formand for Aarhus Kommunes Handicapråd, overrækker prisen den 5. december kl. 13.00 i Byrådssalen på Aarhus Rådhus.

I anledning at årets handicap pris i Århus kommune, er Liselotte Olesen, Bøgeskov Høvej 8, 8260 Viby J, blandt de 3 kandidater som er indstillet til at modtage denne pris. Det er Bøgeskov Gård fra Viby J, Bøgeskov Høvej 5, 8260 Viby J, som er et aktivitet-dagcenter for udviklingshæmmede som har indstillet Liselotte Olesen.

Som daglig lederen Jan Christensen bla. skriver: ”Liselotte er tilknyttet til Bøgeskov Gård gennem flere år som frivilligt med hendes ponyer og kaniner. Men hun er mere end en frivillig, da hun er et aktivt for selve Bøgeskov Gård samt for hele nærområdet herude blandt de andre specialinstitutioner og dagplejere.

De bruger hende og hendes oase af dyr som et fristed, til glæde og gavn for de mange børn og unge med både dansk og anden etnisk kulturbaggrund”.

Liselotte Olesen bidrager som frivilligt, sammen med Trine Hansen fra firmaet Trine Dyrepasser.dk, til Livsglæde og Livskvalitet med besøg af Besøgsdyrene hos sårbare grupper i Danmark.

Vi vil gerne fejre Handicap Prisen og bruge opmærksomheden omkring prisen til at i italesætte, hvor vigtigt det er at der gøres en indsats for at forbedre de handicappedes livsvilkår i Århus kommune. Uanset hvem der modtager prisen, så vil der være dans og sang for at markerer dagen for De handicappede i Århus kommune.

Kom og vær med til at danse og fejre denne dag.

Det sker først med den ceremonielle prisoverrækkelse på Århus Rådhussal kl. 13.00, og bagefter vil vi sammen med en masse glade nisser og Nisse-ponyen Tulle, som til daglig er en Besøgspony for handicappede, synge og danse rundt om det store juletræ på Århus Rådhusplads.

De 2 sange der vil blive sunget er: ”Søren Banjo-mus” og ” Dejlig er Jorden”.

Blandt de mange glade nisser vil der være mange som har et handicaps enten fysisk eller psykisk. Hele arrangementet slutter ved ca. 14.30-tiden.

Husk Nissehuen

Vi glæder os til at høre fra dig,

KH fra Liselotte og Trine 

Besøgsponyerne deltog i et Eksperiment.

Lørdag den 19. november deltog vi og ponyerne i et anderledes "Mini dyrskue" i Grenå. Temaet hed ”Relationer på tværs af arter”.

 Herunder kan du læse deres pressemeddelse om det.

"Vi er 3 kvindelige studerende fra pædagogseminariet VIA i Grenå, som har fået et innovativt projekt at lave og som skal bruges til en fremlæggelse i en eksam på vores pædagogiske studie. Vores projekt hedder ”Relationer på tværs af arter”. Den praktiske del af projektet afsluttes med et mini dyrskue på Plejecenter Fuglsanggården i Grenå. Her er Norddjurs børnecenter, en institution for anbragte børn inviteret med indenfor.

Arrangementet afholdes lørdag den 19. november 2016 kl. 14.00 til 16.00 på Fuglsanggården, Trekanten 1, 8500 Grenaa

Plejecenter Fuglsanggården arbejder ud fra princippet Eden alternatives, som har fokus på børn, dyr og planter. Disse to institutioner er naboer og lige nu er der ingen relation i mellem dem.

Gennem dette arrangement håber vi at skabe en relation i mellem dem, og at i fremtiden kan de få glæde af hinanden efter projektet afslutningen. Der deltager flere forskellige slags kæledyr på dagen, som skildpadder, fugle, hund, slanger, fugleedderkop, kaniner til dyrskuet, som både Fuglsanggården og Norddjurs børnecenter viser frem for hinanden.

Vi har også fokus på at nogle af dyrene optræder i nye omgivelser, da heste er et udendørs dyr, og nu kommer de pludselig indenfor i stuerne. Her kommer de 2 Besøgsponyerne Thilde og Mille fra Trine Dyrepasser.dk i 2- halvleg.

 

Kom og deltag i vores spændende og sjove arrangement og få en skøn eftermiddag samt et indblik i ”Mødet af relationer på tværs af arterne”.

Med venlig hilsen fra Line, Lea og Anna"

1000 Tak til de 3 pædagog studerende Line, Anna og Lea som stod for arrangementet. En meget spændende og oplevelsesrig dag for alle deltagere.

Kærlig hilsen fra Trine Dyrepasser, LiseLotte samt Tulle og Mille

 

Besøgsponyerne Thilde og Mille og kaninen Futte smelter hjerter på plejehjemmet i Vadum

TV2 Nordjylland var 3. oktober 2016 også med på besøget. Se klippet her fra 5.09 – 6.39 inde i indslaget.

Se indslaget her

 

Besøgsponyerne på DR 1 TV-Avisen 

Det er En Stor Glæde og Ære at vores Besøgsponyer Thilde og Mille kom på landsdækkende TV i DR 1 TV-Avisen 18.30 den 1. oktober 2016.

I indslaget kan du se hvad dyrs gave til mennesker er. Nemlig at give LIVS-GLÆDE og dermed Livskvalitet. Dejligt at medierne vil viderebringe budskabet om det. Se den her

Tak til de skønne mennesker på Strandby Plejecenter i Esbjerg samt til DR journalist Freja og hendes kollegaer.

Kærlig hilsen fra Trine Dyrepasser

 

Lokalavisen Esbjerg flotte artikel om besøget. 

"Holgers herlige hestebesøg" Læs Her

 

Netavisen: Dagens.dk

Vestjysk plejehjem ramt af liv og glade dage: Ponyer fik demente ældre til at vågne

INDLAND Skrevet af Ninna Andreasen | 16.09.16 | 10:15

Jeg bliver rørt hver gang, uanset hvor mange gange jeg er ude. Det går lige i hjertet på mig, siger dyrepasseren, som besøgte et plejehjem med ponyerne Mille og Tilde.

Se de rørende billeder i artiklen.

I torsdags var der to gæster i dagligstuen på Strandby Plejecenter i Esbjerg, som normalt hører til i mere halmbestrøede gemakker. Ponyerne Tilde og Mille var nemlig på besøg. Plejehjemmets beboere sad klar i opholdsrummet bevæbnet med gulerødder og godt humør. Her trissede hestene rundt blandt beboerne, mens Trine Hansen, der er dyrepasser, holdt snor i, at der var styr på dyrene. - Jeg sørger for, at ingen bliver snydt, og at ponyerne ikke kravler op i skødet på dem, siger Trine Hansen grinende til dagens.dk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

En dement kvinde fik selskab af den lidt nærgående pony, som kærligt bliver kaldt Frække Tilde. Det fik den ældre kvinde til at lyse op på en måde, selv personalet ikke før har set.

- “Hvad laver du?”, spurgte hun Tilde, som rodede lidt rundt i skødet på hende med mulen. Så begyndte hun ellers at fortælle, at “det var ligesom dengang…”. Der var en åbning, hvor hun var klar i hovedet i fem minutter. Så havde vi opnået noget, som personalet ikke kan. Det er det, dyr kan. Mennesker kommer til kort, fordi vi måske ubevidst stiller krav. Det gør ponyerne ikke, siger dyrepasseren.

De vil udbrede besøgsordning til flere plejehjem Projektet med besøgsponyerne kom i stand, da Trine Hansen mødte hestenes ejer Liselotte, som et års tid forinden havde været ude med dyrene på plejehjem og skoler. Da Trine er dyrepasser, var et samarbejde oplagt. I foråret har de to kørt et pilotprojet på et plejehjem i Aarhus, hvor de også har talt med de ansatte og lederne. - De kan se på borgerne, at de bliver rørt ind i hjertet. Nogle af de demente vågner nærmest op. Pludselig er de til stede i nuet. Det skal vi bare fortsætte med, siger Trine Hansen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

For hende og kompagnonen er det vigtigt, at det er den enkelte borger, der egentlig styrer mødet. Sammen med personalet taler de forud for besøget om, om det skal foregå i en fællesstue eller i beboernes private lejligheder. Enkelte demente har svært ved at være sammen med mange mennesker, så de kan få privat visit af Tilde eller Mille. Trine Hansen er ikke i tvivl om den store pædagogiske effekt af arbejdet med ponyerne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Jeg bliver rørt hver gang, uanset hvor mange gange jeg er ude. Det går lige i hjertet på mig, siger hun og tilføjer: - Jeg vil bare gerne sprede livsglæde til så mange mennesker som muligt. Om det er ældre, handicappede eller andre er underordnet. Ponyerne er små 70 centimeter, og de er uimodståelige og velopdragne.

Læs mere på Trine Hansens hjemmeside her. Se en præsentationsvideo af besøgspony-projektet nedenfor. 

Link

 

Anderledes Besøgs-dyr på Strandby Plejecentre, Esbjerg.

Nu får Strandby Plejecentres beboerne besøg af ponyerne Thilde og Mille der er ca 70 cm høje samt monster kaninen Futte på 8 kg og kongesnogen Frække Frida indenfor i deres egne stuer.

Det sker den 15. september 2016 fra ca kl. 10.30 til kl. 14.30. Det er Ergoterapeuten Rikke Houstrup Albertsen som har formidlet kontakten til Trine Hansen som er indehaver af firmaet Trine Dyrepasser.dk, som laver anderledes besøg med besøgsponyer og kanin og konge-snog på plejehjem og andre institutioner. Grunden er at ponyerne samt kaninen og kongesnogen er anderledes dyr at have på besøg i hverdagen end hunden eller katten.

Disse besøgsdyr fra Trine Dyrepasser, er med til at skabe livsglæde hos det enkelte menneske som kommer i kontakt med dyrene og på længere sigt er et af elementerne på øget livskvalitet hos de ældre og borgere med demente. Det er vist før, at ponyerne kan åbne nogle døre hos borgere med demente, som kan leve i en meget indelukket verden i dem selv, og pludselig står en pony foran borgeren, som mærker den bløde mule, og vedkommende kan begynde at fortælle historier til ponyen og de øvrige personaler og pårørende som er omkring borgeren med demente.

Personalet og de pårørende kan få nogle nye værdifulde historier at vide, som kan give dem redskaber om den enkelte borgers liv før senior alderen, som kan bruges i at forbedre livs- glæden og kvaliteten hos den enkelte borger. Det bliver en festlig dag for alle beboere, personalet og pårørende ved dette sjove og anderledes besøg den 15. september af Besøgsdyrene Tulle, Mille, samt Futte og Frida.

De bedste hilsener fra Rikke H. Albertsen og Trine Hansen

På vegne af Strandby Plejecentre,

PR. kontakt: Ergoterapeuten Rikke Houstrup Albertsen, Omsorg Distrikt Midt, Spangsbjerggade 30, 6700 Esbjerg.

Mail: ria5@esbjergkommune.dk

Tlf: 30529359

og

Trine Hansen, Indehaver af Trine Dyrepasser.dk

Mobil: 61 30 47 12

www.trinedyrepasser.dk

mail: trinedyrepasser@gmail.com

 

Trine Dyrepasser i DR-Fyn P4 Weekend radio.

I samarbejde SUA deltog Trine Dyrepasser i radio interviews på DR Fyn P-4 weekend radio, hvor vi taler om Den Danske International katteudstilling i Middelfart og Etik i forhold til kæledyr.

   

Med i radio studiet havde vi 3 Abyssinierkillinger fra Wimmerhale opdrættet, ved Margit Thomsen. Sikken en fantastisk sjov oplevelser for alle deltagere. Specielt for killingerne som var meget Utilfreds med at skulle hjem igen på hotelværelset.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak for godt samarbejde til de ansatte på DR Fyn P4, fra SUA Anne schambye, Margit Thomsen og Pernille Larsen, samt de 3 frække og chamerende killinger.

Lyt til radio indslaget her:

 

TV 2 Østjylland i samarbejde med Trine Dyrepasser om Besøgsponyerne

Fantastisk dag den 1.Juni 2016 for Trine Dyrepasser og Liselotte som ejer vores BesøgsPonyer Mille og Tulle.

I samarbejde med TV 2 Østjylland journalist Anna Louise Tranæs Didriksen     

og fotograf Pernille, filmede vi en udseendelse om vores Besøgs ponyerne på Rymarken Plejecenter i Hasle, ved Århus

På vegne af Trine Dyrepasser og LiseLotte siger vi 1000 Tak til alle deltagere, specielt på Rymarken 3. sal afd. i Hasle. Det gælder borgerne, de pårørende samt personalet og ledelsen.

I har gjort denne dag uforglemmelig for os. Se billederne og del gerne dette link.

Udseendelsen bliver sendt torsdag den 9. Juni 2016 kl.19.45 på TV-2 Østjylland

KH fra Trine Dyrepasser og LiseLotte og vrinsk fra Tulle og Mille

 

Trine Dyrepasser og SUA på Dansk International katteudstilling.

Felis Danica holder international katteudstilling i weekenden den 18. - 19. juni 2016 i Lillebæltshallerne ved Middelfart i anledning af deres 60 års jubilæum. SUA, specialklubben for abyssinier og somalikatte, har lavet et spændende program for begge dage til både børn og voksne.

I SUAs stand giver dyrepasseren Trine Hansen og historikeren Anne Løhr Schambye gode råd om katten og et indblik i kattens spændende historie. Der er god mulighed for at se abyssiniere og somalier, som er blandt verdens smukkeste, og som i disse år deltager rundt om på de internationale katteudstillinger i Europa og USA, og som ligger i toppen blandt abyssiniere og somalier.

Den nyeste forskning indikerer, at abyssinier og somalikattene stammer fra faraoernes katte for 5.000 år siden. Historikeren Anne Løhr Schambye, som ejer 3 abyssinier, tager folk med på en rejse gennem abyssinierne og somaliernes historie fra faraoernes tid til i dag. Man får samtidige huskattens historie.

Trine Hansen er indehaver af firmaet Trine Dyrepasser.dk, ”Svarer på publikums spørgsmål” samt ”Giver gode råd til alle med kæledyr”. Hun holder også et foredrag om ”Hvorfor er kælekatten bedre i sofaen end Ørkenlossen?” Her kommer hun ind på fascination af de ”vilde katte / dyr”, som er ved at blive en del af vores hverdag gennem de sociale medier og tv, samt når vi rejser rundt om i verden og møder dem på turistattraktioner.

Vi har vedhæftet vores programoversigt og fotos til fri afbenyttelse. Vi glæder os til at høre fra jer

På vegne af SUA og Trine Dyrepasser.dk   

Anne Løhr Schambye

SUA PR ansvarlig:

Mobil: 41 31 50 00    

Mail: loehr.anne2@gmail.com

og

Trine Hansen

Trine Dyrepasser.dk

Mobil: 61 30 47 12

www.trinedyrepasser.dk

 

To af verdens smukkeste Abyssinier katte besøger Endelave fredag den 6. maj 2016.

I forbindelse med at Endelave Camping og Hytteferie åbner 46. sæson den 4. Maj, har indehaveren Margith Holm inviteret Trine Hansen som er indehaver af Trine Dyrepasser.dk til at holde 2 foredrag om at få endnu bedre samliv og forståelse for kaninen og katten som kæledyr.

Kom og hør om kaninen som betegnes som Endelaves ”national”dyr og om hvorfor den ikke er en gnaver som mange mennesker tror? Hør også om hvordan du får endnu større glæde af en kanin som kæledyr, bla ved at træne agility med den.

Efter en frokostpause er der mulighed for at møde og hilse på 2 af verdens smukkeste Abyssinier katte, som i disse år deltager rundt om på de internationale katte-udstillinger i USA og i Europa og som ligger i toppen blandt abyssinierne. Abyssinier-katten er én af de to af nutidens katteracer som stammer direkte fra Faraoernes katte for 5.000 år siden.

         

Det er ejeren og opdrætteren af disse smukke abyssinier katte, Margit Thomsen fra Wimmerhale opdræt, Skanderborg, som sammen med Trine Dyrepasser vil fortælle om hvad katten er for et kæledyr, og du kan få svar på mange spørgsmål om kattens adfærd og historie.

Tilmelding sker til Margith Holm på swift: 24466465 eller henvendelse i Cafe M gerne senest aftenen før på mobil 24 46 64 65 eller mail: endelavecamp@mail.dk

Foredragene er en støtte til Cafe M og Endelave Camping og Hytteferie - derfor halv pris af normalprisen.

Hvis man tilmelder sig begge moduler i alt kr. 300,- pr voksen og 100,- pr. barn, vil der gratis blive serveret en let frokostanretning imellem de to seancer!

Det er muligt kun at booke sig ind på 1 modul fra kl. 10-11.45 om kaninen eller kl. 13-14.45, hvor det drejer sig om katten.

Det foregår i Cafe M fra kl. 10 – 14.45 fredag 6.maj. Nyd naturen og de vilde kaniner resten af weekenden!

Der vil i øvrigt være halv pris på overnatning på campingpladsen i Kr. Himmelfartsferien!

På gensyn til en sjov og spændende dag i Dyrenes verden på Endelave.

Med venlig Hilsen og på vegne af os alle,

Margith Holm

Endelave Camping og Hytteferie www.endelavecamp.dk endelavecamp@mail.dk Mobil: 24 46 64 65

Trine Hansen www.trinedyrepasser.dk

Margit Thomsen www.wimmerhale.dk

 

P-4 Østjyllands Radio mandag den 22. Februar 2016 ml. kl. 8.30 - 9.15

Ved Dagens besøg på Thorgården plejehjem, laver Andreas P-4 Østjylands Radio interviews med os og de ældre mennesker!

Besøgsdyr på plejehjemmet. Disse 2 skønne ponyer Mille og Thilde frembragte de største smil i øjnene og læber hos vores ældre med-mennesker.

  

 

Ritzau Fokus den 11. Februar 2016

Telefon interview af Trine Dyrepasser til Journalist Amalie Kraaer:

"Trine Hansen, der er professionel dyrepasser og indehaver af trinedyrepasser.dk, fraråder også, at man køber de ellers populære hamstere og chinchillaer til børn. De er nemlig natdyr, og sover om dagen. De kan blive stresset af at blive forstyrret i deres søvn i løbet af dagen, hvis børnene vil lege med dem. - Uden at ville det ondt, så bliver det misforstået kærlighed for det stakkels dyr, siger Trine Hansen.

I stedet opfordrer hun børnefamilier til at kigge på kaniner, marsvin eller katte, der er gode til børn. Hunde er et større ansvar end alle disse tre, da den betragter menneskerne i sin familie som flokdyr og bliver meget ensomme uden selskab. Hvis du har lange arbejdsdage, bør du kigge på små fugle, krybdyr og fisk. De er ikke så sociale, og de kræver ikke så meget pasning. Krybdyr kræver dog stor research, da man skal kunne vide, hvornår de mistrives. Så selvom de ikke kræver meget selskab, skal man alligevel være opmærksom på, hvis de pludselig opfører sig anderledes.

Selvom et akvarie fyldt med vand kan virke som et tørt valg, så kan fisk faktisk være sjove, siger Trine Hansen. Særligt cichlider er farverige og har et sjovt adfærdsmønster. Hvis du netop er typen, der har ræs på hele dagen på jobbet, kan fisk vise sig at være et helt optimalt valg for dig. - Når du sidder og kigger ind i et akvarie, så stresser du rigtig godt af, siger Trine Hansen.

En lille fugl kan også være et godt valg, men du må ikke forveksle en undulat med en papegøje. Store fugle er generelt meget sociale, og de mistrives, hvis du ikke kan være sammen med dem mange timer om dagen. Bor man i lejlighed eller rækkehus, skal man også tænke over, hvor højt ens fugl snakker eller synger."

Med venlig hilsen 

Journalist Amalie Kraaer

Ritzau Fokus

Ritzau Fokus leverer hver dag nyheder til mere end 7 mio. læsere og seere digitalt og på tryk. Ritzau Fokus leverer tjenester til bl.a. Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet, Microsoft, Se og Hør, Metroxpress, Fynske Medier, Her & Nu, Avisen.dk, Dagens.dk, Local Eyes, Industri-nyt.dk, Nordjyske Medier, Newsbreak, Kendte.dk, 3F og LO.

 

Pressemeddelelse fra Trine Dyrepasser den 24. januar 2016

Trine Hansen fra Trine Dyrepasser.dk har startet en Kæledyrsskole op.

Den hedder Trine Dyrepassers Kæledyrskole. Her har børn og voksne rig mulighed for at lære mere og få større glæde af deres kæledyr. Trine er uddannet og professionel dyrepasser i ca. 20 år.

I gennem årene har hun sommetider set hvordan menneskers kærlighed overfor deres kæledyr er blevet mere til misforståelse i forhold til dyrets naturlige adfærd og behov og det bliver for menneskeligt gjort i nogle situationer, hvis dyret kunne tale for sig selv.

Men her kommer Trine Dyrepasser Kæledyrsskole og tilbyder kurser og foredrag om disse emner om kæledyr, deres behov og adfærd samt et bedre samliv mellem dyr og deres ejere.

http://trindyrepasser.dk/foredrag/kursus-information-2  

I forbindelse med Kæledyrsskolen har Trine Dyrepasser lavet og er i gang med at lave små mini bøger serie om hvert kæledyr race i Danmark. De 2 første bøger er om Katten og Kaninen, som bliver trykt og klar til udgivelse omkring den 5. februar 2016.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.  

Med Venlig Hilsen fra

Trine Hansen, indehaver af Trine Dyrepasser.dk

Mail: trinedyrepasser@gmail.com

www.trinedyrepasser.dk

Mobil: 61 30 47 12

 

 

 

Århus den 23. september 2015

Kæledyrs kørekort til børn mellem 8 og 10 år i Aarhus.

Nu har børn mellem 8 og 10 år mulighed for at få et kæledyrskørekort i efterårsferien, hos 4H Østjylland. Det kommer til at foregå mandag og tirsdag den 12. og 13. oktober fra 9-15.30, på legepladsen Kappelvænget i Herredsvang.

Med et kæledyrskørekort får børnene praktisk viden om, hvad det kræver at passe og pleje et kæledyr, og hvilket ansvar det er at passe et kæledyr. Det er dog altid de voksne der er hovedansvarlige, når man får et kæledyr i hjemmet. Der er plads til 15 børn på holdet, og 4H Østjylland håber at mange børn med forskellig baggrund har lyst til at lære at passe dyr.

4H klubben samarbejder med en dyrepasser om undervisningen. Det er Trine Hansen som er indehaver af firmaet Trine Dyrepasser.dk. Hun har mere end 20 års erfaringer indenfor pasning af kæledyr og eksotiske dyr.

Se www.trinedyrepasser.dk

4H er en børne- og ungdomsforening som laver praktiske aktiviteter der giver mening, med udgangspunkt i dyr, natur og vejen fra jord til bord.

På vegne af 4H Østjylland og Trine Dyrepasser

Janneke Pedersen

Mail-adresse: janp@seges.dk

Mobil: 6081 1984

 

Den 17. April 2013 var Trine-Dyrepasser.dk sammen med firmaets mascot Sinaloea Kongesnogen Frida i TV-2 Østjylland for at fortælle om hvad for et firma Trine-Dyrepasser er. Se linket under hilsen

"Hej Trine (og Frida)

Det er os, der takker! Dejligt indslag med dig.".

Mange hilsner herfra Emma

TV 2 | ØSTJYLLAND Skejbyparken 1, DK-8200 Aarhus N

http://www.tv2oj.dk/arkiv/2013/04/17?video_id=36096&autoplay=1

 

Presse meddelse til Lokal avisen Skanderborg i foråret 2013

”Trine-Dyrepasser” kommer rullende

Trine Hansen fra Ry-området har stor viden og erfaring. Det kommer nu kæledyrene og deres ejere til gode. Hun har som 39-årig startet sit eget firma ”Trine Dyrepasser” som har eksisteret i 1 år nu. Hun brænder for opgaven og hendes store interesse for dyrs adfærd og dens samspil med os mennesker bliver nu også hendes levevej. Hun kører i området i Skanderborg, Silkeborg og Århus kommune.

Trine Dyrepasser tilbyder pasning i kæledyrenes hjem, således at dyrene kan blive i vante og trygge omgivelser. Ligeledes har hun specialiseret sig indenfor rådgivning af bl.a. anskaffelse af kæledyr i forhold til menneskets livsstil.

Trine laver også Sociale Hundeklubber til de glade hunde og deres ejere, så alle får nogle gode sociale oplevelser med andre hunde og deres tobenede ejere. Derudover tilbyder hun også foredrag, hvor hun lader børn og voksne få en sjov, lærerig og spændende oplevelse med dyr. Her er der også mulighed for at hilse på ”Frække Frida” som ses på fotoet 

Trines erfaringer indenfor dyrenes verden spænder vidt.

Hun blev uddannet dyrepasser i 1997 på Kolding Teknisk Skole. Hun stod i mesterlære på Danmarks Akvarium i København samt hos Kræftens Bekæmpelse indenfor kræftforskning, hvor mus og rotter ligger krop til de mange forskningsforsøg indenfor kræftområdet.

Hun har arbejdet i zoos og dyreparker i både ind og udland, hvor hun boede sammen med dyrene. Trine mindes med glæde tiden hos nogle af verdens mest sjældne aber af bl.a. racen; Dusky Leaf Monkey og Gibbons hos Howletts Wild Animals Park i England. Her fulgte hun også en flok gorilla-unger fra de var blot 14 dage gamle til de som 7-8 mdr. gamle kom tilbage til den afrikanske regnskov.

Så skal dit kæledyr fodres – nusses – motioneres mens du er på arbejde eller på ferie eller have et socialt liv med andre, så send en mail til trinedyrepasser@gmail.com